Gizlilik ve Çerez Politikası

IDP ve IELTS Avustralya Gizlilik ve Çerez Politikası

IDP Education Danışmanlık ve Eğitim Hizmetleri Limited Şirketi (“IDP Education” veya “Şirket) olarak, kişisel verilerinizin gizliliğine önem verdiğimiz ve bizimle paylaştığınız bilgilerin kişisel ve gizli olduğunu kabul ettiğimiz için bu hususa hassasiyetle yaklaşıyoruz.

İşbu Gizlilik Politikası’nı (“Politika”), Şirket olarak yönettiğimiz internet sitesi (“Platformlar”) üzerinden toplanan kişisel verilerinizin gizliliği ve güvenliği hakkında internet sitemizi ziyaret eden kullanıcılarımızı 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) kapsamında bilgilendirmek amacıyla oluşturduk. Kişisel verileriniz, işbu Politika çerçevesinde, yalnızca size daha iyi bir hizmet sunmak amacıyla kullanılacaktır.

Ayrıntıları sevdiğinizi biliyoruz, ancak gizliliğinizi nasıl koruduğumuzun bir özeti:

  1. Sadece isteğinizle ilgili size yardımcı olmak için ihtiyacımız olan şeyleri toplarız veya talep ettiğiniz bilgileri kişiselleştirerek size ulaştırırız.
  2. Bilgilerinize yapışmayacağız. İhtiyacımız yoksa ve saklamamızı istemiyorsanız sileriz.
  3. Bilgilerinizle yaptığımız her şeyi anlamanızı istiyoruz, bu yüzden açıklamak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız.
  4. Sürpriz yok – bizden ne ve nasıl haber almak istediğinize siz karar verin.
  5. Bu herkes için geçerli. Sizin bilginiz olmadan kişisel bilgilerinizi pazarlama amacıyla üçüncü taraflara aktarmayız.
  6. Bu politikanın geri kalanında Gizlilik ve Kişisel Bilgi işleme uygulamalarımız hakkında daha ayrıntılı bilgi verilmektedir.

Bu Politikada atıfta bulunulan terimlerin tanımları, bu belgenin sonundaki “Sözlük” te bulunabilir.

1. Politika’nın Kapsamı

IDP Education olarak yönettiğimiz platformlarımıza erişiminiz sırasında topladığımız verilerinizin gizliliği ve güvenliği işbu Politika’nın kapsamındadır.

IDP Education tarafından yönetilmeyen bir sitede IDP Educationa ait bir logonun, işaretin vb. bir görselin bulunması işbu Politika’ nın o site için geçerli olduğu anlamına gelmemektedir. Bu tür siteler ile kişisel veri paylaşımı gerçekleştirirken işbu Politika’ da yer alan güvencelerden faydalanabilmeniz için söz konusu sitenin IDP Education’a ait bir site olduğundan emin olmanız gerekmektedir.

2. Kişisel Verilerin Korunması

KVKK kapsamında kişisel verilerinizin veri sorumlusu sıfatı ile IDP Education tarafından işlenmesi, kişisel verilerinize ilişkin haklarınız hakkında ve kişisel verilerinizi korumak için aldığımız teknik ve idari tedbirler ile ilgili detaylı bilgi almak için lütfen Aydınlatma Metnimizi ve Kişisel Verilerin Korunması Politikamızı okuyunuz.

IELTS sınavı

IELTS sınav merkezleri Avrupa, Asya, Avustralya ve Yeni Zelanda, Kuzey Amerika, Güney Amerika, Afrika ve Orta Doğu’da 140’tan fazla ülkede faaliyet göstermektedir. IELTS Avustralya bu IELTS sınav merkezlerinden bazılarını işletir ve yönetir ve British Council yönlendirilebileceğiniz başka merkezleri işletir ve yönetir.

IELTS Avustralya, IELTS sınavını uygulamak amacıyla diğer IELTS Sahipleriyle (British Council, IDP Education ve Cambridge Evaluation English) ortak bir Veri Denetleyicisidir.

Bir IELTS Sınavına girmek için başvurduysanız veya sınava girdiyseniz, ad, adres ve e-posta adresleri, doğum tarihi, cinsiyet, iletişim bilgileri, diller, uyruklu ülke, ikamet durumu, eğitim nitelikleri, kimlik kart numarası, pasaport bilgileri, istihdam geçmişi, mesleği, vize başvurusu için gerekli bilgiler ve mesleki üyelikler gibi kişisel bilgileri toplayacağız

Bu kimlik belgesi olarak bize verdiğiniz belgelerin kopyalarını içerecektir – ör. IELTS sınavına girmek için başvurduğunuzda pasaportunuzun veya kimlik kartınızın kopyaları, vatandaşlık belgesi veya fotoğraflarınız.

Ayrıca elde ettiğiniz sonuçları da iki yıl süre ile tutacağız.

Ayrıca aşağıdakiler de dahil olmak üzere sizinle ilgili Hassas Bilgileri de tutabiliriz:

  • Tıbbi bilgiler (sınav sırasında özel bir gereksinimizin olduğuna dair bildirdiğiniz raporlar);
  • IELTS için Kimlik Doğrulama Yönetimi’nin (IAM) bir parçası olarak parmak taraması sağlayan IELTS adaylarının biyometrik bilgileri (parmak taramanızın bir kopyası İkili Büyük Nesne (BLOB) biçiminde tutulur)
  • Ve ırksal veya etnik köken (ülkeniz hakkındaki bilgilerden).

Bir IELTS Sahibi, IELTS başvurunuzdaki ilgili bilgileri paylaşabilir veya IELTS sınavını yönetme, IELTS sınav sonuçlarını istatistiksel ve sahtekarlık tespiti amacıyla gözden geçirme veya sınav merkezindeki tercihinize göre değişiklik yapma gibi amaçlarla diğer IELTS Sahipleriyle paylaşabilir.

IELTS Gizlilik Politikası ve Sınav Hüküm ve Koşulları, IELTS Sınavıyla ilgili Gizlilik ve Kişisel Bilgi işleme uygulamaları hakkında daha fazla ayrıntı sağlar.

https://www.ielts.org/policy/privacy-policy

IELTS Sınav Hazırlığı

Çalışma materyalleri, uygulama sınavları, seminerler ve IDP Masterclass dahil olmak üzere IELTS sınavına hazırlanmanızda size destek olacak hizmetler sunuyoruz.

Kişisel Bilgilerinizin toplanması aşağıdakileri gerçekleştirmemize izin verir:

  • talep ettiğiniz sınav hazırlık ve çalışma materyallerini sunmak
  • yeni ve geliştirilmiş sınav hazırlık ve çalışma materyalleri geliştirmek
  • size deneme sınavı sonuçlarınızı sunmak ve genel veya kişiselleştirilmiş geri bildirim vermek
  • rızanızla, sunduğumuz hizmetler hakkında sizi bilgilendirir ve size bilgi sağlamak (projeler/programlar ve etkinliklere katılmak ve fırsatlar dahil);
  • şirket içi faaliyetlerimizi yönetmek; ve
  • sorularınıza cevap vermek.
IELTS Avustralya ile Diğer İlişkiler

IELTS Avustralya ile muhatap olabileceğiniz diğer yollar şunlardır:

  • danışman veya çalışan olarak ilgilendiğinize dair başvurmak
  • araştırma önerisi sunmak
  • IELTS Australya tarafından sunulan bir hizmete kaydolma; veya
  • Bir kuruluşun temsilcisi olmak.

Bilgilerinizin toplandığı noktada sizi özel olarak bilgilendireceğiz. İstenmeyen kişisel bilgiler güvenli bir şekilde imha edilecektir.

Bilgilerinizin saklanması

Topladığımız Kişisel Bilgiler artık gerekli olmadığında, yasalarca Kişisel Bilgilerin bir kopyasını saklamamız istenmediği veya bilgilerin bir Commonwealth kaydında yer almadığı sürece. bilgilerin yok edilmesini, güvenli bir şekilde silinmesini veya bilginin yok edilmesini sağlayacağız.

Bilgilerinizi IELTS sınavı veya sınava hazırlık amacıyla toplarsak, IELTS sınavına girdikten veya hizmete katıldıktan sonra veya bizimle son aktivitenizden sonra 3 yıla kadar saklayacağız.

Parmak tarama verileri, sınav tarihinizden sonraki 60 gün boyunca dosya olarak tutulur.

Ayrıca, diğer meşru nedenlerle (IELTS Sahipleri ile ilişkiniz sona erdikten sonra da dahil olmak üzere), örneğin herhangi bir potansiyel anlaşmazlığı çözmek, diğer raporlama ve saklama yükümlülüklerine uymak veya sahtekarlığın önlenmesi için belirli kayıtları tutabiliriz.

Kişisel bilgilerinizi nasıl topluyoruz?

Kişisel Bilgilerinizi yalnızca yasal ve adil yollarla toplarız. Kişisel Bilgiler doğrudan sizden veya yetkili temsilcinizden toplanabilir veya size hizmet verebilmemiz için lisans sahibi veya tarafımızdan yetkilendirilmiş bir temsilci gibi üçüncü bir parti tarafından toplanabilir. Bizimle sosyal ağlar ve diğer çevrimiçi kanallar aracılığıyla iletişim kurarken, örneğin Facebook veya Twitter kimliğiniz aracılığıyla Kişisel Bilgilerinizi bize sağlayabilirsiniz,

Ticari faaliyetlerimiz veya etkinliklerimiz için makul bir gerekçe olmadıkça, Kişisel ve Hassas bilgiler toplamayız. Herhangi bir Hassas Bilgi toplamadan önce onayınızı alacağız.

Bizimle muhatap olurken, size hizmetlerimizi sunabilmemiz için kendinizi tanımlamanız gerekecek, çünkü takma adların kullanımını kabul etmiyoruz.

Web sitelerimize erişirseniz, sizinle ilgili ek kişisel bilgilerinizi IP adresiniz ve / veya alan adınız şeklinde toplayabiliriz. Daha fazla bilgi için lütfen Çerez Politikasına bakın.

Haklarınız

Gizlilik Yasası veya Veri Koruma Yasası kapsamında, bilgileri saklamamız için geçerli bir neden olmadığı sürece tarafımızca tutulan Kişisel Bilgilerinize erişme hakkına sahipsiniz.

Geçerli nedenler şunları içerir:

  • Ciddi nitelikte bir yasadışı faaliyetin veya suiistimalin gerçekleştiğinden ve erişim izni vermenin konuyla ilgili olarak uygun önlemlerin alınmasına halel getireceğinden şüphelenmek için nedenimiz vardır; veya
  • Erişim vermek, ticari olarak hassas bir süreçle bağlantılı olarak içimizde üretilen değerlendirme bilgilerini ortaya çıkaracaktır.

Kişisel bilgileriniz değişirse veya hakkınızda tuttuğumuz bilgilerin yanlış, eksik veya eski olduğuna inanıyorsanız, kayıtlarımızı düzenleyebilmemiz için lütfen bize ulaşın.

Silme hakkı

Talep etmeniz halinde yasal olarak saklamamız gerekmeyen elimizdeki tüm verilerinizi kaldıracağız.

İşlemeyi kısıtlama hakkı

Yukarıdaki haklardan birini kullandığınızda işlemeyi kısıtlama hakkına sahipsiniz ve bu talebin işleme koyulması biraz zaman alabilir. Örneğin: bilgilerinizi güncellemek için bizimle iletişime geçtiğinizde, ayrıntılarınız güncellenene kadar kısıtlama isteme hakkına sahipsiniz.

Onayı geri çekme hakkı

Onayınızı istediğimiz işleme faaliyetleri için, abonelikten çıkmak istediğinize dair mesaj yoluyla ya da [email protected] adresiyle iletişime geçerek dilediğiniz zaman bu onayı geri çekme hakkına sahipsiniz.

İtiraz hakkı

Kişisel verilerinizin işlenmesine itiraz edebilirsiniz.

Otomatik kararlara ve profil oluşturmaya tabi tutulmama hakkı

İşleme faaliyetlerimizin hiçbiri tamamen otomatik değildir ve insan müdahalesi olmadan hiçbir karar alınmamaktadır. Davranışı analiz etmek veya tahmin etmek için verileri işlediğimiz durumlar vardır, ancak bu işlemin kişisel verilerinizi içereceği zaman sizden açık onay isteriz.

Veri taşınabilirliği hakkı

Kişisel verilerinizi bize rıza ile veya iletişim yükümlülükleri altında sağladıysanız, başka bir veri denetleyicisine geçmeye karar vermeniz durumunda bize sağladığınız verileri makine tarafından okunabilir bir biçimde isteme hakkına sahipsiniz.

İstekte bulunma

Kişisel Bilgilerinize veya yukarıda açıklanan diğer gizlilik haklarına erişim veya düzeltme talepleri, [email protected] adresine e-posta olarak gönderilmelidir. Tüm talepler makul bir süre içinde yazılı olarak cevaplandırılacaktır. Bu sürecin bir parçası olarak, erişim sağlamadan veya herhangi bir değişiklik yapmadan önce bilgi isteyen bireyin kimliğini doğrulayacağız. Talebinizi yerine getiremezsek, size bir açıklama sunarak cevap vereceğiz.

Bize ulaşın

İşbu Politika’nın yorumlanması veya uygulanması ile ilgili sorularınızı, çekincelerinizi veya şikayetlerinizi; [email protected] adresine iletebilirsiniz.

Politika’nın Güncellenmesi

İşbu Politika’nın hükümleri kısmen veya tamamen, internet sitemizde yayımlandığı tarihte yürürlüğe girmek üzere değiştirilebilir ya da yenilenebilir.

Politika’daki değişiklikleri takip edebilmeniz adına internet sitemizi belirli aralıklarla kontrol etmenizi tavsiye etmekteyiz. Politikada önemli değişiklikler yaparsak ve e-posta adresiniz varsa, size bu değişiklikleri, sizi nasıl etkileyebileceklerini ve gizlilik haklarınızı hatırlatan bir e-posta gönderebiliriz.

4. İnternet Sitemizde Toplanan Veriler

4.1. İletişim Formları Vasıtasıyla Toplanan Kişisel Veriler

Bizlere bilgi ve isteklerinizi iletebilmenizi sağlayan iletişim formları vasıtasıyla;

  • Ad, soyad,
  • Elektronik posta,
  • Telefon numarası,
  • Tarih bilgilerinizi toplamaktayız.

4.2. Cihaz Bilgisi

Hizmetlerimizden faydalanırken, kullandığınız elektronik cihazlarınıza (bilgisayarlar, tabletler, akıllı telefonlar, akıllı televizyonlar vs.) ait IP adresi vb. bilgiler toplanmaktadır.

4.3 Çerezler Vasıtasıyla Toplanan Veriler

Çerezler, bir internet sitesi ziyaret edildiğinde ziyaretçinin cihazında (örneğin bilgisayar veya telefon) depolanan ve isim-değer formatında veri barındırabilen küçük metin dosyalarıdır. Bu vesileyle internet sitesine/sitelerine ziyaretin gerçekleştirildiği cihaz ve ilgili kullanıcı hakkında çeşitli bilgiler elde edilebilmektedir. İnternet sitemizde çerez kullanılmaktadır. İnternet sitemizdeki çerez kullanımı hakkında detaylı bilgi almak için lütfen Çerez Politikamızı okuyunuz.

4.4 Sunucularımıza Eriştiğinizde Otomatik Olarak Topladığımız Veriler

İnternet sitemizi kullanmanız halinde, müşterilerimizin bireysel veya kurumsal taleplerini ve ihtiyaçlarını karşılayabilmek, teknik alt yapımızı geliştirmek ve denetlemek, kullandığımız donanım ve yazılım teknolojilerini ve diğer hizmetlerimizi geliştirmek ve hukuki yükümlülüklerimizi yerine getirmek amaçlarıyla size ait cihaz log kayıtları vb. kişisel verileri toplayabiliriz.

Google Analytics

Google Analytics’i, sitenin IDP’nin ticari hedeflerini reklam verenler ve kullanıcılarla karşıladığından emin olmak, sitenin internet kullanımını ölçmek ve analiz etmek için kullanıyoruz. Bireysel gizlilik korunur, ancak sitenin hem reklam verenler hem de kullanıcılarımız için nasıl daha yararlı hale getirileceği konusunda fikir sahibi oluruz.

Bu analizden toplanan veriler şunları içerir:

  • sitelerimizde meydana gelen sayfa görüntülemelerinin (veya sayfa gösterimlerinin) sayısı;
  • benzersiz ziyaretçi sayısı;
  • bu benzersiz ziyaretçilerin (ortalama olarak) sitelerimizde ne kadar zaman harcadıkları;
  • sitelerimize ortak giriş ve çıkış noktaları;
  • siteden indirilen dosyalar; ve
  • sitede doldurulmuş formlar
  • Kitle ve cihaz analizi
  • Referans kaynağı
Hotjar

Hotjar’ı kullanıcılarımızın ihtiyaçlarını daha iyi anlamak ve bu hizmet ve deneyimi optimize etmek için kullanıyoruz. Hotjar, kullanıcı deneyimimizi daha iyi anlamamıza yardımcı olan bir teknoloji hizmetidir (örneğin, hangi sayfalarda ne kadar zaman geçirdiklerini, hangi bağlantıları tıklamayı seçtiklerini, kullanıcıların ne yaptığını ve beğenmediğini vb.) ve kullanıcı geri bildirimi ile hizmetimizi sürdürmemizi sağlar. Hotjar, kullanıcılarımızın davranışları ve cihazları hakkında bilgi toplamak için çerezleri ve diğer teknolojileri kullanır (özellikle cihaz IP adresi (yalnızca anonimleştirilmiş biçimde yakalanır ve saklanır), cihaz ekran boyutu, cihaz türü (benzersiz cihaz tanımlayıcıları), tarayıcı bilgileri, coğrafi konum (yalnızca ülke), web sitemizi görüntülemek için kullanılan tercih edilen dil). Hotjar bu bilgileri takma ad verilmiş kullanıcı profilinde saklar. Ne Hotjar ne de biz bu bilgileri tek tek kullanıcıları tanımlamak veya tek bir kullanıcıyla ilgili daha fazla veriyle eşleştirmek için kullanmayacağız. Daha fazla ayrıntı için lütfen bu bağlantıyı tıklayarak Hotjar’ın gizlilik politikasına bakın.

Bir kullanıcı profilinin oluşturulmasını, Hotjar’ın sitemizi kullanımınızla ilgili verileri depolamasını ve Hotjar’ın devre dışı bırakma bağlantısına tıklayarak diğer web sitelerinde izleme çerezlerini kullanmasını devre dışı bırakabilirsiniz.

Google AdWords

Google AdWords, reklam verenlerin Google görüntülü reklam ağında reklam göstermesine olanak tanıyan, Google tarafından sağlanan bir çevrimiçi reklamcılık hizmetidir. Size IELTS hazırlığı, ürünleri ve desteği ile ilgili reklamlar göstermek için Google AdWords yeniden pazarlama özelliğini kullanıyoruz. Google Müşteri Eşleşmesi, reklam verenlerin Google görüntülü reklam ağındaki bir e-posta adresi listesine göre özel kitleleri hedeflemesine olanak tanır. Google Müşteri Eşleşmesi’ni, IELTS hazırlık, ürün ve destek reklamlarını size hedeflemek için kullanabiliriz.

Çevrimiçi Google reklamlarından çıkmak istiyorsanız, lütfen bu adresi ziyaret edin.

Tawk.to

İnternet sitemizden ve hizmetlerimizden müşteri faaliyetlerine ilişkin bilgiler toplanabilmektedir. İnternet sitemizde dolaştığınız sayfalar, tıkladığınız buton ve bağlantılara ilişkin navigasyon ve tıklama bilgileri, IP bilgileri, tawk.to sistemi üzerinden ilettiğiniz mesajlar, yine bu sistemden paylaştığınız dosyalar, kullanım süreniz müşteri faaliyetlerine örnek olarak gösterilebilir. Bu bilgiler bir araya getirilerek müşterilerimize daha faydalı bilgiler sağlamak ve analiz için kullanılabilir. İşbu Gizlilik Politikası bakımından kişisel olmayan bilgi olarak değerlendirilmeyen bu bilgiler, reklam ve pazarlama hizmetlerinde kullanabilecektir. İnternet Sitesi, kanunen daha uzun bir saklama süresi gerekmediği veya müsaade edilmediği sürece kişisel bilgilerinizi işbu Gizlilik Politikası’nda belirtilen amaçları gerçekleştirmek için kanunen geçerli olan süre boyunca saklamaktadır.

Facebook Özel Kitlesi

Facebook Custom Audience (Facebook Özel Kitlesi) programı, reklam verenlerin Facebook’taki e-posta adreslerine göre özel kitleleri hedeflemelerine olanak tanır. IELTS hazırlık, ürün ve destek reklamlarını size hedeflemek için Facebook Custom Audience programını kullanabiliriz.
Facebook Custom Audience reklamlarını devre dışı bırakmak istiyorsanız, bunu Facebook gizlilik ayarlarınız aracılığıyla veya reklamı tıklayıp “Bu reklam verenden her şeyi gizle” seçeneğiyle kontrol edebilirsiniz.

5. Üçüncü Taraf İnternet Sitelerine Verilen Linkler

Sitemiz, özel istihdam büroları gibi üçüncü tarafların internet sitelerine ait bağlantılar içerebilir. Bu gibi hallerde üçüncü taraflarca veri toplanması, işlenmesi, paylaşılması veya aktarımı sorumluluğumuzun dışındadır. Üçüncü taraf siteleri kullanımınız ve bu sitelerle veri paylaşımınız, bu sitelerdeki gizlilik politikası ve kullanım şartlarına tabi olup işbu Politika’nın kapsamı dışındadır. Kişisel verilerinizi paylaşmadan önce ziyaret ettiğiniz internet sitelerinin gizlilik politikalarını okumanızı öneririz.

Çerezler

Bu Çerez Politikası (“Politika”) IDP Education Danışmanlık ve Eğitim Hizmetleri Limited Şirketi (“IDP Education”) tarafından yönetilen internet siteleri için geçerli olup, çerezler, bu siteleri ziyaretiniz sırasında işbu Politika’da açıklanan şekilde kullanılacaktır.

Çerez Nedir?

Çerezler (cookie) bir internet sitesi tarafından cihazınızda oluşturulan ve isim-değer formatında veri barındıran küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet sitesinin cihazınızda bilgi saklamasını ve bu bilgileri sonraki ziyaretleriniz sırasında kullanmasını mümkün kılmaktadır. Bir internet sitesi tarafından oluşturulan çerezler siteye erişim için kullandığınız internet tarayıcısı tarafından saklanmaktadır; bu çerezlerin içerdiği bilgilere sadece çerezi oluşturan alan adı (örn: https://idpieltsturkey.com/tr/) altında sunulan internet siteleri tarafından ve aynı tarayıcıyı kullandığınız takdirde uzaktan erişim mümkündür.

Çerezler, günümüzde, internet teknolojilerinin önemli bir parçası haline gelmiştir ve temel işlevleri ziyaretçinin ve tercihlerinin hatırlanması ve cihazın tanınmasıdır; neredeyse her internet sitesinde çerez kullanımı söz konusudur.

Üçüncü Taraf Çerezler

Bu çerezler web sitesinin çalışması için gereklidir ve sistemlerimizde kapatılamaz. Genellikle yalnızca sizin tarafınızdan yapılan ve gizlilik tercihlerinizi belirleme, giriş yapma veya formları doldurma gibi hizmet taleplerine karşılık gelen eylemlere yanıt olarak ayarlanır. Tarayıcınızı sizi bu çerezler hakkında engelleyecek veya uyaracak şekilde ayarlayabilirsiniz, ancak sitenin bazı bölümleri çalışmayacaktır. Bu çerezler herhangi bir kişisel olarak tanımlanabilir bilgi depolamaz.

Ziyaret ettiğiniz internet sitesi tarafından oluşturulan ve sadece bu internet sitesi tarafından okunabilen çerezler birincil çerezlerdir. Ziyaret edilen sitede sunulan içerik, erişim adresindeki alan adı dışında başka alan adları üzerinden de sağlanıyor olabilir (örneğin, bir video platformunda barındırılan içeriğin sosyal medya sitesi üzerinden görüntülenmesi); bu durumda her bir alan adı kendine münhasır üçüncü taraf çerezler yaratabilir.

Çerezler Ne Amaçla Kullanılmaktadır?

Çerezleri aşağıda sayılan amaçlar ile kullanmaktayız.

  • internet sitemize ziyaretiniz sırasında gezinti ve kullanım tercihlerinizi hatırlamak (örn. görüntüleme dili, konuma özel site gösterilmesi vb.), internet sitelerimizin kullanımını kolaylaştırmak ve internet sitelerimizi tercihlerinize göre özelleştirmek;
  • internet sitelerimizin çeşitli özelliklerinin ve işlevlerinin düzgün bir şekilde çalışmasını sağlamak (örn. oturumunuzu açık tutmak, dinamik içeriği yerleştirmek vb.);
  • internet sitemizin ziyaretçilerimiz tarafından nasıl kullanıldığı hakkında en çok tıklanan bağlantılar, en çok ziyaret edilen sayfalar, görüntülenen hata mesajı sayısı gibi, şahsa özel olmayan, genel bilgiler toplamak ve bu bilgileri analiz ederek hatalı sayfaları işler hale getirmek, internet sitelerimizi geliştirmek, tercih edilmeyen sayfaları kaldırmak veya iyileştirmek;
  • Kullanım alışkanlıklarınızı değerlendirerek reklam ve pazarlama faaliyetlerini, şahsa özel olmayan şekilde, genel olarak hedeflemek, ilgisiz reklamların gösterimini kısıtlamak.

Çerezler üzerinden topladığımız veriler, kimliğinizin belirlenmesi, şahsınıza özel profilleme ve hedefleme yapılması veya internet sitelerimiz haricindeki internet faaliyetlerinizin takibi amacıyla kullanılmamaktadır.

Çerezler bu Politika’da belirtilen amaçlar dışında kullanılmamakta olup, tüm ilgili işlemler veri koruma mevzuatına uygun olarak yürütülmektedir. Kişisel verilerinizin tarafımızca işlenmesi hakkında daha detaylı bilgi için lütfen Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikamızı ve Aydınlatma Metnimizi okuyunuz.

Çerez Türleri
Performans Çerezleri Bu çerezler, sitemizin performansını ölçebilmemiz ve iyileştirebilmemiz için ziyaretleri ve kaynakları görüntülemeye yaramaktadır. Hangi sayfaların en popüler ve en az popüler olduğunu bilmemize ve ziyaretçilerin sitede nasıl hareket ettiğini görmemize yardımcı olurlar. Bu çerezlerin topladığı tüm bilgiler toplanır ve bu nedenle anonimdir. Bu çerezlere izin vermezseniz, sitemizi ne zaman ziyaret ettiğinizi ilemeyiz ve performansını izleyemeyiz.
Sosyal Medya Çerezler Bu çerezler, içeriğimizi arkadaşlarınızla ve ağlarınızla paylaşmanızı sağlamak için siteye eklediğimiz Linkedin ve Facebook da dahil olmak üzere çeşitli sosyal medya hizmetleri içindir. Tarayıcınızı diğer sitelerde izleyebilir ve ilgi alanlarınıza uygun bir profil oluşturabilirler. İlgili çerez, ziyaret ettiğiniz diğer web sitelerinde gördüğünüz içeriği ve mesajları etkileyebilir. Bu çerezlere izin vermezseniz, bu paylaşım araçlarını kullanamayabilir veya göremeyebilirsiniz.
Zorunlu Çerezler İnternet sitesinin düzgün bir şekilde çalışabilmesi, sitenin özelliklerinden ve sunulan hizmetlerden yararlanabilmeniz için kullanımı mecburi olan çerezlerdir.
İşlevsel ve Analitik Çerezler Tercihlerinizin hatırlanması, internet sitesinin etkin şekilde kullanılması, sitenin isteklerinize cevap verecek şekilde optimize edilmesi gibi amaçlarla kullanılan ve siteyi nasıl kullandığınız hakkında verileri içeren çerezlerdir. Nitelikleri gereği bu türdeki çerezler kişisel verilerinizi içerebilir. Örneğin sitenin görüntülenme dili tercihinizi kaydeden çerezler birer işlevsel çerezdir.
Hedefleme Çerezleri Bu çerezler sitemizde reklam ortaklarımız Google ve Addthis tarafından ayarlanabilir. Bu şirketler tarafından ilgi alanlarınızın profilini oluşturmak ve diğer sitelerde alakalı reklamlar göstermek için kullanılabilir. Doğrudan kişisel bilgileri depolamazlar, ancak tarayıcınızı ve internet cihazınızı benzersiz bir şekilde tanımlamaya dayanırlar. Bu çerezlere izin vermezseniz, daha az hedefli reklamcılık deneyimi yaşarsınız.

Çerezlerin Yönetimi

İnternet tarayıcıları genellikle çerezleri otomatik olarak kabul etmektedir. İnternet sitelerimizi kullanabilmek için çerez kullanımı zorunlu değildir, fakat tarayıcınızı çerezleri kabul etmemeye ayarlamanız halinde kullanıcı deneyiminizin kalitesi düşebilir ve sitelerimizin çeşitli işlevleri bozulabilir.

Tarayıcınızı çerezleri tüm siteler veya belirli siteler için engelleyecek şekilde, çerez oluşturulduğunda uyarı verecek şekilde, üçüncü taraf çerezleri engelleyecek şekilde veya tüm çerezleri oturum çerezi gibi sayacak şekilde yapılandırabilirsiniz. Ek olarak, tarayıcınız üzerinden çerezleri silebilir veya tarayıcınızda saklanan çerezlerin listesini ve değerlerini görebilirsiniz. Sitemizi kullanımınızla ilgili bilgileri sosyal medya, reklam ve analiz ortaklarımızla paylaşıyoruz. Tarayıcınızın çerez yönetimi işlevleri hakkında detaylı bilgi için lütfen aşağıdaki ilgili linke tıklayarak tarayıcınızın internet sitesinden bilgi alınız.

Çerezler Hakkında Daha Fazla Bilgi

Çerezler ile ilgili daha detaylı bilgi almak isteyen ziyaretçilerimizin www.aboutcookies.org (İngilizce) adresini ziyaret etmeleri önerilir.

Terimler Sözlüğü

Geçerli Gizlilik yasaları :

  • Gizlilik Yasası
  • GDPR
  • gizlilik veya kişisel verilerin dünyanın herhangi bir yerinde kullanımı veya korunması ile ilgili yürürlükteki diğer yasalar

IDP  IDP Education Limited (ACN 117 676 463) anlamına gelir.
GDPR Avrupa Genel Veri Koruma Yönetmeliği 2016/679 anlamına gelir;
IELTS  Uluslararası İngilizce Dil Sınavı Sistemini ifade eder.
IELTS Avustralya  IDP’nin bir yan kuruluşu olan IELTS Australia Pty Ltd’yi (ACN 008 664 766) ifade eder.
IELTS Sahipleri  birlikte IELTS sınavına sahip olan British Council, Cambridge Assesment English ve IDP Education Ltd’yi (yan kuruluşu IELTS Australia Pty Ltd aracılığıyla) ifade eder. British Council ve Cambridge Assesment English, İngiltere merkezli kuruluşlardır.
Kişisel Bilgiler 
Gizlilik Yasası 1988 Gizlilik Yasası (Cth) anlamına gelir.
Hassas Bilgiler  bireyin ırksal veya etnik kökeniyle ilgili politik bilgiler, bir meslek veya ticaret derneğine üye olma veya kişisel bilgi olan bir sabıka kaydı veya biyometrik hakkındaki sağlık bilgilerini içerir. otomatik biyometrik doğrulama veya tanımlama amacıyla kullanılan bilgiler veya biyometrik şablonlar.